Faceți căutări pe acest blog

miercuri, 2 iunie 2010

din activitatea mea

Albumul amintirilor
Cea mai mare catastrofă din istoria cunoscută a oraşului Luduş s-a petrecut cu 40 de ani în urmă, atunci când între 12 – 15 mai 1970 s-a înregistrat cel mai înalt nivel al râului Mureş. Atunci au fost afectate un număr de 509 imobile şi sediile a nouă instituţii şi unităţi industriale, pagubele cifrându-se la câteva milioane de lei.

Vineri, 14 mai 2010, Şcoala Generală „Ioan Vlăduţiu" a organizat pentru Cercul pedagogic al profesorilor de geografie din zona Luduş o expoziţie de fotografii cu un subiect unic: „Inundaţiile din 12 – 15 mai 1970" . Principalul punct de plecare în rememorarea acelor zile l-a constituit un album fotografic cu peste 150 de fotografii, autor Ovidiu Crişan, omul potrivit care s-a aflat în locul potrivit în acele zile, „înarmat" cu un aparat „Smena 2". Atunci, în zilele acelea dramatice, ca un veritabil fotoreporter de front, Ovidiu Crişan a fost prezent în cele mai fierbinţi locuri imortalizând clipa.

Acum, după 40 de ani, tinerii profesori Antoniu Berar şi Horaţiu Roman prezintă realitatea acelor zile printr-un film documentar şi o expoziţie deschisă la Biblioteca orăşenească. Au făcut completări interesante cei care au fost atunci în mijlocul evenimentelor: prof. Augustin Micu, prof. Mircea Gheborean, Ovidiu Crişan, Mircea Moldovan şi mai tinerii Adrian Banea, Adela Cazacu, Antoniu Berar şi Horaţiu Roman. Expoziţia de fotografii poate fi vizionată la sediul Bibliotecii orăşeneşti Luduş.



Ioan A. Borgovan
2010-05-31
Luduş - Iernut

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

In ce "mit urban" crezi cel mai mult?